tirsdag 31. mars 2009

Haji

Haji, en omvendt muslim.

Jeg møtte Haji i Etiopia. Han ble født da faren reiste til Mekka på pilegrimsreise som på arabisk kalles Haji. Det ble også navnet hans. I dag er han rundt 35 år gammel. Da han deltok i krigen mot Eritrea tidlig på 90 tallet hadde han en drøm som gikk sterkt inn på han uten at han forsto hva den betydde. Han fortalte drømmen til en kristen medsoldat og spurte hva den kunne bety. Den kristne soldaten tydet drømmen og sa: ”Vi kommer til å tape krigen, men du vil overleve og komme hjem til din familie uten penger. Deretter vil du komme til tro på Jesus Kristus og bli frelst.” Det gikk slik som han sa, men det tok flere år før han kom til tro på Jesus som Guds sønn. I disse årene hadde han flere drømmer som trakk han mot Jesus som Herre og frelser.

Nå er Hija en ivrig sjelevinner blant muslimene der han bor. Det siste året har han vunnet 86 muslimer for Kristus. Dette har ført til stort hat og forfølgelse fra muslimer i området. For kort tid siden drap og slaktet de alle sauene hans og tente fyr på husene hans. Før de tente fyr på huset der han bodde, hengte de opp et hjerte fra sauene de hadde slaktet ved døren og skrevet: ”Neste gang blir det din tur”. Men Hija er fremdeles fylt med Guds kjærlighet og mot til tross for at han har mistet alt sitt til en verdi av NOK 35.000. Venner har samlet inn penger til en verdi av NOK 5000 slik at han kan komme i gang med en liten forretning.

Jeg så han lede forsamlingssangen i et stort fellesmøte som sju forskjellige evangeliske kirkesamfunn holdt for å inspirere og samle penger til misjonsvirksomhet blant muslimer. Han sang og danset foran forsamlingen med stor hengivenhet og glede. Og forsamlingen lot seg rive med. De klappet og sang av full hals. Det var første gangen disse menighetene holdt fellesmøte. Kirken var smekk full. Forkynnelsen var sterk og Gud manifesterte seg på flere måter til stor glede og lovprisning.

Ingen kommentarer: