søndag 9. desember 2007

Det skjer i ungdomsskolen

I dag på møtet i pinsekirken Tabernaklet kom det fram en ungdom som hadde noe å fortelle. Det var møteverten som inviterte han fram. Krister het han. Han var tynn og mørk, og gikk på ungdomsskolen i Ytrebygda. En riktig kjekk ungdom så det ut til å være. Glad i Jesus var han òg.
Krister fortalte at han hadde kontaktet Laget i høst. Han ville starte kristen lagsarbeid på kolen. Ledelsen i Laget var selvsagt glad for det og spurte hvilke mål han hadde satt seg. ”At 10 ungdommer skulle bli frelst i løpet av høsten,” hadde han svart. Det syntes de var et veldig høyt mål.
Så var det å spørre skoleledelsen om lov til å starte med dette. Han kvidde seg i flere dager før han tok mot til seg og gikk inn til ledelse. Der ble han møtt med den største velvilje, langt mer enn han hadde tenkt seg. For å få en god start hadde han invitert en person fra Laget til å komme og holde den første andakten. Selv holdt han seg litt i bakgrunnen. Da han laget invitasjonen og satte opp plakatene, håpet han at så mange som 10 elever ville komme. Det har kommet opp mot 20 elever på samlingene.
For kort tid siden ba de for en som var syk. Han ble helbredet. Ryktet om dette spredde seg blant elevene. Gangen deretter hadde Krister bestemt seg for å spørre om noe ville bli frelst. Han hadde fem bibler med seg som han ville gi til dem som måtte ønske det. Denne gangen skulle han selv holde andakten. Til hans store overraskelse møtte det opp 50 elever. Da han spurte om noe ville ble frelst, rakte mer enn 10 elever opp hendene. De ville ta imot Jesus, og da han spurte om noen ville ha en bibel, var det 20 som melde seg.
Jeg ble veldig grepet av det Krister fortalte på en enkel og grei måte. Noen dager tidligere i uken ble det som kjent meldt i nyhetene at Regjeringene vil fremmet en ny lov om å ta bort KRL- faget i skolen. Kristendommen skulle ikke ha noen særstilling. Den skulle sidestilles med andre religioner. I likhet med mange andre kristne gjorde dette meg sorg. Kristendommen skal ut av skolen. Det er en politisk målsetting fra regjeringen side. Norge er i ferd med å avkristnes. I min sorg har jeg bedt til Herren om at han må forbarme seg over Norge og la Guds ord på nytt vinne makt i folket.
Det er det som begynner å skje, tenkte jeg da jeg hørte Krister fortelle om det som skjer på Ytrebygda skole.

Ingen kommentarer: